Na een overlijden wordt alles totaal anders

Door het overlijden van een dierbare wordt het leven ineens totaal anders. Het leven gaat dan niet meer zoals u dat gewend bent. In de tijd die u nodig heeft om te rouwen staat u hoofd niet naar het regelen van de financiën en het bijhouden van de administratie.

Als er een dierbare overlijdt komt er plotseling veel op nabestaanden af. Er moet van alles worden geregeld in een toch al zeer emotionele periode. In eerste instantie natuurlijk de uitvaart, maar daarna moeten er ook nog administratieve en praktische zaken afgehandeld worden. De nabestaandenbegeleider kan u informatie geven over de praktische zaken die geregeld moeten worden na een overlijden, maar kan deze ook (tijdelijke) van u overnemen. Zo heeft u meer tijd voor rouw verwerking zonder stress van bijkomende administratieve zaken.

De nabestaandebegeleider kan u helpen met

 • Ordenen en afwikkelen van de administratie, post en lopende zaken
 • Aanvragen van de verklaring van erfrecht
 • Het regelen van de bankzaken en verzekeringen
 • In kaart brengen van bezittingen en/of schulden
 • Verzorgen de f-aangifte inkomstenbelasting en aangifte erfbelasting
 • Opzeggen van abonnementen, contributies en lidmaatschappen
 • Ontruimen en leeg opleveren van de woning

De dienst Nabestaandenbegeleiding bieden wij aan onder de naam Wij Gravitas Nabestaandenbegeleiding. Meer informatie over deze dienst kunt u vinden op wijgra.nl.

Persoonlijk Levensdossier, goed geregeld voor nu en later

Als u onverwachts uw administratie, financiën of overige zaken niet meer zelf kunt afhandelen, is het fijn als iemand dit van u kan overnemen.Hoe prettig is het dan als al uw belangrijke gegevens en documenten in één map bij elkaar te vinden zijn.

In het Persoonlijk Levensdossier worden alle persoonlijke zaken die voor u belangrijk zijn vastgelegd en de daarbij behorende documenten verzameld.


Het Persoonlijk Levensdossier is niet alleen voor u zelf prettig, omdat u zo alles overzichtelijk bij elkaar hebt, maar ook voor uw partner, kinderen, mantelzorger of andere nabestaanden op het moment dat u iets overkomt.

Nalatenschap

Nadenken over je nalatenschap wordt vaak uitgesteld en erover praten met je dierbaren is niet altijd even makkelijk. Toch is het verstandig om belangrijke zaken en wensen vast te leggen en zo inzicht te krijgen in uw nalatenschap. Ook geeft het rust als u weet dat uw gegevens vastgelegd staan.


In het persoonlijk Levensdossier is hiervoor een apart deel opgenomen, Mijn laatste wensen. Hierin kunt u uw wensen voor als u er niet meer bent kenbaar maken. Voor u nabestaanden kan dit een hoop vragen en onzekerheid besparen, in een periode van verdriet. Zo kunnen zij uw uitvaart en nalatenschap regelen zoals u dat zelf heeft gewenst.

Hoe werkt het

Op eenvoudige wijze wordt uw persoonlijke informatie verzameld.Uw gegevens en die van uw gezin en familie, financiële zaken, wachtwoorden, kostbaarheden, materiele zaken, informatie over uw onderneming, ….allerlei zaken die van belang zijn.


Per hoofdstuk wordt vastgelegd wat belangrijk is en wat er na uw overlijden moet worden afgewikkeld.·

 • Persoonlijke gegevens·
 • Medisch·
 • Bezittingen en schulden
 • Verzekeringen
 • Contracten, abonnementen en lidmaatschappen
 • Voor nu en later·
 • Mijn laatste wensen
 • Voor nabestaanden

De vastgelegde informatie kan ook als leidraad worden gebruikt voor het opstellen van een Levenstestament of als inventarisatie voor een testament. Hiervoor is een bezoek aan de notaris nog wel van belang.


Ik help u graag

Ik help u graag bij het opstellen van het Persoonlijk Levensdossier door met u in gesprek te gaan en waar nodig verdere informatie te geven over zaken die misschien nog geregeld moeten worden. Wilt u meer informatie over het levensdossier? Neem dan gerust contact met mij op. Een kennismakingsgesprek is geheel gratis.

Neemt u gerust

geheel vrijblijvend contact met ons op.

De gegevens worden alleen gebruikt om contact met u op te nemen. Deze worden niet voor andere doeleinden gebruikt.

Contact

06- 57 299 499
sandra@wijca.nl
Privacyverklaring | Algemene Voorwaarden